TÄRKEÄÄ
Pönttöuunin eduspelti ja kehys tehdään halkaisijan mukaan tasaisen pyöreäksi. Usein uunit eivät kuitenkaan ole tasaisen pyöreitä ja pellit eivät täysin istu uuniin ilman asennuspaikalla tehtävää sovittamista tai sauman massausta. Peltilaine ei vastaa tällaisesta työstä johtuvista kustannuksista.
—–
Paksummasta 0,8 mm kupari-, messinki-, ruostumattomasta- tai sinkitystä levystä tehty eduspelti kestää iskuja kolhiintumatta huomattavasti paremmin kuin ohuemmasta materiaalista tehdyt eduspellit. Hiotun messinkieduspellin paksuus on 1 mm ja sen iskunkestävyys on erinomainen. Kupari-, messinki- ja ruostumaton levy on suojattu asennuksen jälkeen poistettavalla kalvolla.

Pönttöuunin eduspellin mitat voit valita vapaasti huomioiden kuitenkin paloturvallisuusmääräykset eli suojan on ulotuttava vähintään 400 mm tulisijan luukun pinnasta ulospäin ja 100 mm sivuille.

Avoimien tulisijan kohdalla suojattava alue ulotetaan vähintään 150 mm suuaukon sivulle ja 750 mm sen eteen tulipesän etureunasta mitattuna (RakMK E8).

Etukulmat on pyöristetty 80 mm säteellä.

Pönttöuunia vasten tuleva takareuna on suora

Eduspeltiä jäykistää edessä ja sivuilla kiertävä sikkaus.

Eduspeltiin voit halutessasi liittää pönttöuunia kiertävän kaksiosaisen kehyksen.

Eduspelti suositellaan kiinnitettäväksi lattiaan esim. liimamassalla.