HUUVAT


Mittatilaustyönä tehtyjä lieden höyryhuuvia käytetään pääsääntöisesti puulieden yhteydessä. Huuva kattaa usein myös puulieden vieressä olevan sähkölieden. Mikään ei kuitenkaan estä teettämästä huuvaa tai liesikupua mittatilauksena pelkästään sähkölieden päälle. Tällöin saadaan hyvin yksilöllinen näyttävä ilme keittiöön ja pystytään vastaamaan esim. arkkitehdin suunnitelmiin.

Koko lieden kunnolla kattava huuva estää hyvin keittämisestä syntyvien höyryjen ja käryjen leviämisen huoneistoon. Oikein mitoitettu huuva toimii painovoimaisella ilmanvaihdollakin, mutta etenkin uudiskohteissa voidaan imutehoa lisätä kanavapuhaltimella tai huippuimurilla. Liesikuvuissa jotka tulevat sähkölieden päälle voidaan käyttää myös valmiita liesituuletin moduuleita, joissa on rasvasuodattimen lisäksi mukana puhallinmoottori, valot ja säätimet.

Kaikki huuvamme ja liesikupumme teemme mittatilaustyönä. Tehdyistä huuvista ja kuvuista esimerkkejä oheisissa kuvissa.

Huuva  materiaalit ja varusteet

Haluttu keittiön tyyli on merkittävin tekijä materiaalia valittaessa. Yleisin materiaali on maalattu teräslevy, jossa pääsääntöisesti käytämme paksuutta 1,0 mm saavuttaaksemme huuvalle jämäkän rakenteen. Huuvat maalataan polttomaalauksella tai kaksikomponenttimaalilla rakenteesta ja värisävystä riippuen. Suuri osa huuvista toimitetaan yksilölliseen sävyyn maalattuna, jolloin asiakas toimittaa sävynumeron ja kiiltoasteen. Normaalisti maali on puolihimmeä mutta haluttaessa voidaan käyttää himmeää tai kiiltävää maalia.

Huuva voidaan valmistaa myös kuparista tai messingistä, ainevahvuus 0,8 mm. Kuparille ja messingille on ominaista ajan kuluessa tapahtuva patinoituminen. Materiaalina voi olla myös harjattu ruostumaton teräs, jonka ainevahvuus on myös 0,8 mm. Huuvan koosta riippuen ainevahvuus voi vaihdella.

Puulieden huuvaan on saatavana suodatinyksikkö säätöpellillä ja konepestävällä rasvasuodattimella.

Huuva mitoitus

Lieden höyryhuuva tulee mitoittaa viranomaismääräysten mukaan riittävän ylös puulieden pinnasta. Ohjeen mukaan huuvan alareunan tulisi olla vähintään 70 cm korkeudella lieden pinnasta ja rakennusmääräyskokoelman mukaan palaviin materiaaleihin pitää olla matkaa 1 metri puulieden valurautatasosta. Yleensä huuva mitoitetaan leveydeltään vähintään lieden kokoiseksi ja syvyyssuunnaltaan hieman kapeammaksi. Näin höyryjen leviäminen saadaan kunnolla estettyä ja toisaalta huuva ei kuitenkaan tulee eteen lieden edessä työskennellessä. Lisäksi huuvan mitoituksessa tulee huomioida, että suodatinyksikölle ja poistoputkelle jää riittävä tila.

Asiakas voi halutessaan mitoittaa ja asentaa tuotteen itse. Vaihtoehtoisesti asentajamme suorittaa mittauksen ja huuvan suunnittelun yhdessä asiakkaan kanssa ja asentaa huuvan paikoilleen. Piirrämme huuvista aina mittakuvan asiakkaalle hyväksyttäväksi ennen valmistusta.

Tiettyjä huuva mallejamme voi tilata suoraan verkkokaupastamme. Verkkokaupassa voi valita mallin, värin sekä mitoittaa huuvan itse. Sivulla on myös reaaliaikaisesti päivittyvä 3D- malli, josta näkee heti, miltä huuva valmiina näyttää. Tämän lisäksi huuvaa voi tarkastella lisätyn todellisuuden (AR) keinoin keittiössäsi. AR-ominaisuus vaatii toimiakseen älypuhelimen, joka tukee tätä ominaisuutta.

KUVIA TEKEMISTÄMME HUUVISTA