Yleisin huuvan materiaali on maalattu teräslevy, jossa pääsääntöisesti käytämme paksuutta 1,0 mm saavuttaaksemme huuvalle jämäkän rakenteen. Huuvat maalataan polttomaalauksella tai kaksikomponenttimaalilla rakenteesta ja värisävystä riippuen. Väreinä ovat ”maalarin valkoinen” (NCS S 0603-G40Y), ”listavalkoinen” (NCS S 0502-Y), musta ja hopea. Kiiltoaste on puolihimmeä.

Materiaalina voi olla myös harjattu ruostumaton teräs, jonka ainevahvuus on 0,8 mm. Ruostumattoman harjaus on vain toisella puolella levyä.

Mikäli poistoputki on katossa, huuvaan on saatavana suodatinyksikkö säätöpellillä ja konepestävällä rasvasuodattimella sekä takalevy, jolla voi peittää taustalla olevan seinän.

Huuvat kiinnitetään ruuvaamalla kiinnityskanteistaan seinään. Kanteissa on reiät valmiina, mutta oikeanlaiset kiinnikkeet valitaan seinämateriaalin mukaan ja ne eivät kuulu toimitukseen.

MITOITUS
Huuva tulee mitoittaa viranomaismääräysten mukaan riittävän ylös puulieden pinnasta. Suosittelemme, että huuvan alareuna on vähintään 700 mm liesitason pinnasta. Rakennusmääräyskokoelman mukaan palaviin materiaaleihin (rasvasuodatin) pitää olla matkaa 1 metri puulieden valurautatasosta. Yleensä huuva mitoitetaan leveydeltään vähintään lieden kokoiseksi. Tyypillisesti huuva mitoitetaan syvyyssuunnassa hieman (50-100mm) liettä kapeammaksi, jottei se tule eteen lieden edessä työskenneltäessä. Mitä korkeammalla huuva on, sitä syvempi sen tulisi olla. Näin höyryjen leviäminen saadaan kunnolla estettyä ja toisaalta huuva ei kuitenkaan tulee eteen lieden edessä työskennellessä. Lisäksi huuvan mitoituksessa tulee huomioida, että suodatinyksikölle ja poistoputkelle jää riittävä tila. Tilauskentät antavat ohjeet minimi ja maksimi mitoista.

3D-mallista näet heti reaaliaikaisesti miten huuvan mitoitus, viistetyt kulmat ja tikkuhyllyn korkeus vaikuttaa ulkonäköön. Piirrämme kuitenkin vielä huuvasta mittakuvan asiakkaalla hyväksyttäväksi ennen valmistusta.

Mikäli käytettävissäsi on mobiililaite, voit sijoittaa huuvan keittiöösi lisätyn todellisuuden (AR) keinoin mobiililaitteesi kameralla. Lisätyn todellisuuden osio toimii yleisimmissä puhelinmalleissa. Jotkut AR-ominaisuudet toimivat vain laitemalleissa, joissa on tuki Applen ARKit tai Androidin ARCorelle. Lisätty todellisuus on lisäominaisuus, joka kehittyy uusien ohjelmien ja puhelinmallien kehityksen mukana. Valaistus ja ympäröivät rakenteet vaikuttavat AR:n toimivuuteen ja kaikissa olosuhteissa AR-ominaisuuden toimivuutta ei voida taata. Mallit ovat niin lähellä todellista kuin teknisesti on mahdollista.

TÄRKEÄÄ
Huuvamme on tarkoitettu kotitalouskeittiöihin, ei ammattikäyttöön. Huuvamme ja rasvasuodattimemme soveltuvat ainoastaan sisätiloihin puu- tai sähkölieden päälle.

Huuvat tehdään yksilöllisesti käsityönä ja muutaman millimetrin heitot mitoissa ovat mahdollisia. Mikäli huuva tulee tiukkaan väliin, jätä ainakin 5mm pelivaraa. Huomioittahan myös, että seinät ja katot eivät välttämättä ole aivan suoria tai keskenään suorassa kulmassa. Asiakas vastaa täysin mahdollisten virheellisten mittojen aiheuttamista kustannuksista