Piipunhattu

0,00 

Piipunhattu mittojesi mukaan. Katso mitoitusohje liitteestä.

Hinnat sis. 24 % ALV:n.

Osasto:

Piipunhatun materiaalivaihtoehdoistamme yleisin on 1,0 mm vahvuinen ruostumaton EN 1.4301 teräs. Materiaali kestää hyvin piipun päässä vallitsevat ankarat olosuhteet, korkean kuumuuden, kylmyyden, sateet ja rikkipitoiset palokaasut. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa piipunhatussa kaikki osat mukaanlukien ruuvit ja mutterit ovat ruostumattomia. Materiaali ei vaadi pintakäsittelyä, mutta halutessa se voidaan maalata ruostumattoman maalaukseen soveltuvilla maaleilla esimerkiksi katon sävyyn.

Vaihtoehtoisesti voit tilata piipunhatun valmistettuna 1,0 mm paksusta kuumasinkitystä teräslevystä. Materiaalin maalattavuus on parempi ja se on edullisempi kuin ruostumaton hattu. Sinkitty hattu ei sovellu käytettäväksi öljylämmityskattiloiden hormeihin.

Piipunhatun harjamuoto ja reunakanttaukset tukevoittavat hatun. Hatun päätyjen pystykanttaukset mahdollistavat jouhevan savukaasuvirtauksen ja hyvän vedon.

Piipunhattu valmistetaan n. 50 mm yli piipun valuhatun reunojen, jolloin sadevedet valuvat piipun ohitse.

Piipunhatun tukevuuden ja siistin ulkonäön takaa yhdestä levystä valmistettu rakenne sekä juuri kyseiseen piippuun mitoitetut jalat. Vakiojaloilla hatun voi kiinnittää piippuun, jonka valukannen maksimikorkeus on 120 mm.

Piipunhatun korkeus on 20 cm piipun yläpinnasta, jolloin nuohoaminen onnistuu piipunhattua avaamatta tai irrottamatta. Lisävarusteena piippuun kuitenkin saa nuohousta helpottavat saranat.

HUOM! Jos kansivalun pituus on 1400 mm tai yli on piipunhatussa kolme jalkaparia. Jotta keskijalka ei osu hormin päälle ilmoita keskijalan paikka mitattuna kansivalun reunasta maksun yhteydessä kassa sivun ”tilauksen kommentit” kohdassa. Mikäli piipunhattu on saranallinen mittaa keskijalan paikka hatun avautumissuunnasta katsottuna kansivalun vasemmasta reunasta.

Ota yhteyttä mikäli et löydä verkkokaupastamme sopivaa vaihtoehtoa tai tarvitset esimerkiksi:

  • Vakiojaloista poikkeavat jalat. Esimerkiksi kiinnitys piipun kylkeen tai olemassa oleviin kiinnikeihin.
  • Läpivientiputken öljylämmityshormille. Tällä estetään rikkipitoisen veden tiivistyminen piipunhatun alapintaan, josta se voi erityisesti peltikatolle valuessaan aiheuttaa korroosiovaurioita.
  • Lintuverkon estämään lintujen pesimisen hormeihin.