TARINAMME


Joulukuussa 1970 aloitti Kaarlo Laine Rakennuspeltitöiden tekemisen Kauhan -tilan vanhassa navetassa Perttelissä. Sitä ennen Kaarlo oli hakenut kokemusta peltitöistä työskentelemällä lähes kymmenen vuoden ajan toisen palveluksessa. Ensimmäiseksi omaan peltiverstaaseen hankittiin veivattavaa mallia oleva 2 metrin käsikanttikone, jolla pellit taivutettiin 1x2m levypelleistä. Listojen tekeminen näin vaati kovaa veivaamista ja ripeätä toimintaa. Aika pian toiminta laajeni kuitenkin sen verran, että hankittiin rivikonekin navetan ylisille ja aloitettiin saumakattojen teko.

70- ja 80 -luku olivat kovan rakentamisen aikaa ja työntekijöitäkin oli parhaimpina vuosina useita. Töitä tehtiin niin suurimmissa ja pienimmissä kohteissakin ja myös esim. elintarviketeollisuudelle tehtiin paljon pellityksiä ruostumattomasta teräksestä.

Vuoden 2007-2008 vaihteessa Peltisepänliike K. Laine Oy:ssä tehtiin sukupolven vaihdos, jolloin yritys siirtyi kokonaisuudessaan Kaarlo Laineen nuorimmalle pojalle Timo Laineelle. Timo Laine jatkaa yrityksen perinteitä panostamalla laadukkaaseen tekemiseen ja viimeisteltyyn työn jälkeen. Kunnollisiin koneisiin yrityksessä on myös aina panostettu ja niinpä nuorempi polvikin investoi ensimmäisten peltisepänliikkeiden joukossa tietokoneohjattuun taivutuskoneeseen. Laadukas tekeminen ja monipuoliset koneet ovat tuoneet asiakkaita peltisepänliikkeelle joka puolelta Suomea ja asiakaskuntaa on tarkoitus lajentaa entisestään 2017 avatun nettikaupan avulla, jonka innovatiivisuus perustuu siihen, että tuotteita voidaan tilata juuri asiakkaan toivomilla mitoilla. Haluamme olla peltisepänliikkeiden eturintamassa nyt ja tulevaisuudessa.