PELTILISTAT


Listatyypit

Peltilistojen avulla estetään sade- ja sulamisvesien pääsy talon rakenteisiin, viimeistellään asennustöitä ja luodaan ilmettä talon ulkonäköön. Listoja käytetään muun muassa ikkunan vesipelteinä, sokkelien suojapelteinä sekä räystäs- ja  kynnyspelteinä. Alapuolen kuvissa esimerkkejä tavanomaisista listoista.

Listojen materiaalit ja värit

Valmistamme listoja pinnoitetusta kuumasinkitystä teräspellistä, ruostumattomasta teräksestä, kuparista, alumiinista ja kuumasinkitystä teräspellistä.  Perusvärimme pinnoitetuissa pelleissä on tumman ruskea, musta, tumman harmaa, punainen, tiilenpunainen ja valkoinen. Lisäksi varastossamme on useita muita värejä ja tarvittaessa toimitamme kaikkia RR-värikartan mukaisia vakiovärejä. Perusraaka-aineena käytämme Pural pinnoitettua 0,6 mm paksua teräslevyä, tilauksesta toimitamme myös muita pinnoitteita ja materiaali paksuuksia.

Listojen mitoitus ja asennus

Suoritamme tarvittaessa listojen mittaukset ja asennuksen. Vaihtoehtoisesti voit itse tuoda listojen mitat meille. Sovittaessa valmistamme listat joko määrämittaan katkaistuna tai metritavarana, aina kuuteen metriin asti.

Oikea mitoitus on edellytys tarkoituksen mukaiselle  listalle. Kohteet ovat usein erilaisia, joten yhtä ainutta ohjetta mitoitukseen ei voi antaa.  Esimerkkinä muutamia huomioitavia seikkoja listoja mitoitettaessa:

  • Muista lisätä listan kokonaismittaan työ- ja jatkosvarat.
  • Ota mitoituksessa huomioon listan kiinnitys.
  • Ikkunalistoissa alle 15° kaltevuutta ei tulisi käyttää ja ikkunalistan etureunan suositeltava etäisyys seinästä on vähintään 30 millimetriä.
  • Tiili- ja tiilijäljitelmä katolla päätyräystään pellin reuna tulee ulottaa vähintään ensimmäisen täyden uran pohjalle.

Tarkempia ohjeita, millainen lista kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuu sekä miten se tulee kiinnittää oikein saat meiltä.

KUVIA PELTILISTOISTAMME