LÄPIVIENTIEN JA PIIPPUJEN PELLITYKSET


Miksi piipun pellitys?

Vesi ja suomen oloissa erityisesti jäätyminen rapauttaa piippua nopeasti. Pellitys suojaa piippua säänrasituksilta. Katon ja läpiviennin yhtymäkohdan tekeminen vesitiiviiksi on kuitenkin tärkein syy pellitykselle. Kun läpiviennin pintakäsittely tehdään katon kanssa yhteneväksi saadaan piippu istumaan luontevasti kattoon.

Piippu voidaan suojata pellillä kokonaan tai haluttaessa jättää muurattu piippu näkyviin tehdään vain juuripellitys. Piipun päälle valettua suojahattua ei yleensä pellitetä, vaan muurattua piippua päältä suojaava suojahattu ja hormit suojataan erillisellä piipunhatulla. Perinteisesti vanhoissa taloissa on käytetty myös kruunupiippuja, jolloin piipun päällä oleva kruunu suojataan pellillä kokonaan. Hirsitaloissa piippu tehdään kaksiosaisena liikuntasaumalla varustettuna, jolla hoidetaan hirsitalon painuminen. Läpivientien pellityksiä tehdään kaikille katemateriaaleille.

Materiaalit ja värit

Läpivientien ja piippujen pellityksissä käytämme pääsääntöisesti pinnoitettuja 0,6 mm ohutlevyjä. Varastostamme löytyvät perusvärit musta (RR33), tumman ruskea (RR32), tumman harmaa (RR23), punainen (RR29) ja tiilenpunainen (RR750). Myös muut materiaalit kuten kuumasinkitty ohutlevy ja kupari ovat mahdollisia.

Mitoitus ja asennus

Asiakas voi itse mitoittaa läpiviennin tai asentajamme voi tehdä mittauksen paikan päällä. Asentajamme asentavat itse mittaamansa piipun, jolloin lopputulos on varmasti asianmukainen.

Mikäli piipussa ei ole valettua suojahattua voidaan piipunpellit tehdä valmiiksi tehtaallamme, jolloin asentaminen on erityisen helppoa laskemalla piipunpelti yläkautta piipun päälle. Mikäli piipussa on valettu suojahattu tai piippu on suuri, tehdään piipunpellit neljästä eri osasta.

KUVIA TEKEMISTÄMME PIIPUNPELLITYKSISTÄ