Piipunhattu vähentää sadeveden ja lumen pääsyä hormeihin, suojelee savupiippua rapautumiselta sekä parantaa vetoa. Etenkin silloin kun tulisijat eivät ole jatkuvassa käytössä on piipunhattu erittäin tarpeellinen. Harvakseltaan käytössä oleva piippu säilyy pitkään kosteana ja vesi sekä erityisesti jäätyminen rapauttaa piippua.

Piipunhattu helpottaa myös tulisijan sytyttämistä, koska se pitää piipun kuivempana ja estää näin kosteuslukon muodostumista hormiin.
Piipunhatun alla seinäsi ovat suojassa savupellin kulmaa pitkin valuvilta nokivesivuodoilta sekä hormia pitkin lattiarakenteisiin valuvalta vedeltä, josta aiheutuu hankalia kosteusvaurioita. Pahasti rapautunut piippu voi olla syynä jopa rakennuspaloon.

Peltisepänliike K. Laine Oy valmistaa piipunhatut aina mittatilauksesta, jolloin saat juuri oikean kokoisen, yhtenäisen ja siistin hatun talosi turvaksi. Hatun kiinnitys on yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan omassa luokassaan. Hatut ovat rakenteeltaan erittäin jämäköitä ja kestäviä. Näiden rakenne tai kiinnitys ei petä, eikä asennukseen kauan mene.